Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home Любопитно , Feature Aston Martin-а на Джеймс Бонд за 4,1 млн.



Aston Martin DB5 от 1964 г., управляван от Шон Конъри през 1964, е изключителна колекционерска находка, тъй като е единствен по рода си.
Класическите спортни автомобили периодично биват продавани за милиони на различни аукциони, особено ако имат състезателна история. Не е чудно че Aston Martin DB5 от 1964 г., управляван от Шон Конъри в ролята на Джеймс Бонд, бе продаден за близо 4,1 млн. долара на търг, протекъл наскоро в Лондон. 





Автомобилът е изключително колекционерски, защото е единственият останал „007" DB5. За филма е бил направен още само един. В него има някои доста уникални елементи като катапултиращи седалки, вградени оръжия, въртящи се регистрационни номера и други шпионски приспособления. Преди започваната на аукциона очакваната цена за автомобила е била 5 млн. долара.
Така че кой е бил щастливецът, минал толкова „тънко"? Хари Яги, американски колекционер на класически автомобили, който възнамерява да изложи автомобила в първокласен офис-комплекс в град от ранга на Лос Анджелис или Ню Йорк. Самият Яги притежава и малък частен музей в Охайо.
Колата е в чудесно състояние, след като е прекарала първите си пет години във фабриката на Aston Martin до продажбата си на през 1969 г. на Джери Лий за 12 000 долара. През последните 41 години филмовият герой е имал само редки публични изяви. 






Постъпленията от продажбата ще отидат във фондацията „Джери Лий", чиито фондове правят изследвания за методите на намаляване и превенция на престъпността. Повече подробности можете да откриете в сайта на RM Auctions 

(http://www.rmauctions.com/).
Агенция Speed-Press

0 comments

Leave a Reply