Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home Инфо Бюлетин Mercedes с революция в компактния клас

Мерцедес влизат с пълна силна в голямата игра от догодина. Сегментът на малките автомобили като Audi A3, VW Golf, Kia Ceed, Volvo C30 т.н.  е най - конкурентният и печеливш.Доколко Mercedes като цена ще може да се сравнява с останалите не е ясно. Не че досега германците нямаха модели в този сегмент, но не бяха особено конкурентноспособни - все пак малко хора биха си взели малка кола на цената на лимузина от по - нереномирана марка.
От Щутгарт излизат с много гръмки изявления. Според директора по развитието на A и B -class Jorg Prigl новата компактна кола ще бъде базирана толкова радикално различаваща се от другите плаформа, че възнамеряват да я патентоват. Това звучи доста интересно, тъй като скоро патентоването на платформа за сериен автомобил е нещо изключително. Всъшност може би ще има два модела - един по -евтин и такъв, който да бъде пряка конкуренция на Audi A3, но и двата ще бъдат с новата платформа.
Разбира се ще бъдат пуснати в продажба широка гама от двигатели, голяма част, от които екологични - хибирдни, водородни и електрически.
Дизайнът ще бъде пренесен от представеният скоро концептуален модел F800


Ето и негови снимки:









0 comments

Leave a Reply